Évadzáró és szezonnyitó moldvai táncház Budapesten

Évadzáró és szezonnyitó moldvai csángó táncház a Sültü Zenekarral, a budapesti FMH-ban!Nincs évadzárás szezonnyitó dátum nélkül! A moldvai csángó népzenét játszó Sültü Zenekar kéthetente szombat este a fővárosi TEMI-FMH-ban lép színpadra, ahol a tavaszi évadot június 16-án zárják.

A nyári szünetet követően szeptember 8-án indul újra a szombat esti moldvai csángó táncház a legendás FMH-ban, melyet egy nagyszabású szezonnyitó eseménnyel ünnepel a Sültü Zenekar tagjaként Benkő András és a csángó énekes Szilágyi Angelika is. További részletek a Sültü Zenekar Facebook oldalán!

Habár nyáron az állandó táncház szünetel, Benkő Andrással és az együttessel több helyütt is lehet majd találkozni, melyről a Facebook oldalakon is hírt adnak majd.

Ősszel, szeptember 8-án folytatódik a moldvai csángó és gyimesi táncház a TEMI-FMH-ban, ahol a Sültü Zenekar mellett színpadra lép a Pesti Csángók Baráti Társaság Zenekar is.

Az események két részből állnak:

GYIMESI NÉPZENE:
- 19:00-19:30 - kötetlen "bemelegítő" gyimesi nótázás és énektanítás
- 19:30-21:00 - GYIMESI TÁNCHÁZ (végig párhuzamosan tánctanítással - kezdőknek és haladóknak! - (Pesti Csángók Baráti Társ. Zk.)

MOLDVAI CSÁNGÓ NÉPZENE: 
- 21:00-21:45 - moldvai táncház (Sültü Zenekar)
- 21:45-22:00 - énektanítás (Szilágyi Angelika csángó énekes)
- 22:00-23:35 - moldvai táncház (Sültü Zenekar)

Milyen hangulatra számíthatsz? Nézd meg az alábbi videót és biztosan kedvet kapsz csatlakozni hozzánk: https://goo.gl/D6zC3m

Fotó: Todoroff Lázár